Zakaj izkušene gostiteljice zamrznejo juho v kalupih za led

Kuhana juha, zamrznjena v porcijskih kockah, postane vsestranska kuhinjska paličica.

Vsaka taka kocka je pripravljena osnova za omako, juho ali enolončnico, poroča dopisnik .

Nekaj zamrznjenih kock vrzite v ponev in takoj boste imeli omako za testenine.

Pixabay

Za pripravo juhe morate v loncu odmrzniti ustrezno količino kock.

Ta metoda je še posebej priročna za tiste, ki kuhajo sami – ni treba odmrzniti cele posode juhe. Kocke z različnimi vrstami juhe lahko označite – piščančja, zelenjavna, ribja.

Priročno je tudi zamrzovanje ostankov vina za prihodnje omake v modelčkih za led.

Ta metoda pomaga preprečiti zapravljanju časa in imejte vedno pri roki kakovostno osnovo za hrano.

Preberite tudi

  • Zakaj jabolko v omari za krompir dela prave čudeže pri ohranjanju pridelka
  • Kako spremeniti star kovček v elegantno podeželsko omarico

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Koristni nasveti in življenjski triki