Kuhana juha, zamrznjena v porcijskih kockah, postane vsestranska kuhinjska paličica.
Vsaka taka kocka je pripravljena osnova za omako, juho ali enolončnico, poroča dopisnik .
Nekaj zamrznjenih kock vrzite v ponev in takoj boste imeli omako za testenine.
Pixabay
Za pripravo juhe morate v loncu odmrzniti ustrezno količino kock.
Ta metoda je še posebej priročna za tiste, ki kuhajo sami – ni treba odmrzniti cele posode juhe. Kocke z različnimi vrstami juhe lahko označite – piščančja, zelenjavna, ribja.
Priročno je tudi zamrzovanje ostankov vina za prihodnje omake v modelčkih za led.
Ta metoda pomaga preprečiti zapravljanju časa in imejte vedno pri roki kakovostno osnovo za hrano.
Preberite tudi
- Zakaj jabolko v omari za krompir dela prave čudeže pri ohranjanju pridelka
- Kako spremeniti star kovček v elegantno podeželsko omarico

