Mokra goba, ki jo za dve minuti pošljemo v mikrovalovno pečico, se lahko razkuži bolje kot najdražji antibakterijski izdelki.
Raziskovalci z Univerze na Floridi so dokazali, da ta metoda uniči 99 % bakterij in plesni, ki se naberejo v porozni strukturi, poroča .
Dovolj je, da gobo preprosto zmočite in jo pošljete v mikrovalovno pečico z največjo močjo. Vreča para prodre v najgloblje plasti pene in uniči patogene organizme.
Po takšni obdelavi goba pridobi prvotno svežino in služi veliko dlje. Glavna stvar je, da ne pozabite z nje predhodno odstraniti morebitnih kovinskih strgal, da ne pokvarite opreme.
Ta metoda je še posebej pomembna za gobice, ki se uporabljajo pri delu s surovim mesom in ribami. Para nevtralizira celo salmonelo in E. coli, ki pogosto ostaneta na površini.
Presenečeni boste, kako učinkovito lahko dezinficira navadna voda brez kemikalij. To je dobro početi redno, da navadna gobica ne bo postala gojišče bakterij v vaši kuhinji.
Preberite tudi
- Kako navaden časopis pomaga ohraniti zelenjavo svežo več tednov
- Kaj se zgodi, če rastline zalivate z vodo za kuhanje riža: odkritje japonskih vrtnarjev

