Po kuhanju jajc ne izlijte vode: pozabljen trik za vaš zelenjavni vrt

Motna tekočina, ki ostane v loncu po kuhanju jajc, se zdi popolnoma neuporabna in jo je treba takoj poslati v odtok.

V resnici je ta voda dragocena mineralna hrana za sobne rastline, poroča dopisnik .

V procesu kuhanja lupina daje vodi kalcij, kalij, fosfor in druge elemente v sledovih. Z ohlajeno vodo lahko varno zalivate rože, ne da bi se bali prenasičenosti ali opeklin korenin.

Takšen naravni koktajl je še posebej všeč zelenim hišnim ljubljenčkom, ki imajo raje nevtralna ali alkalna tla. Opazili boste, da bo po nekaj zalivanjih listje postalo bolj prožno in barvito.

Glavno pravilo je, da uporabite vodo brez dodane soli, ki se včasih uporablja v vreli vodi. Solna raztopina je uničujoča za večino rastlin in lahko zasoli zemljo.

Pred zalivanjem počakajte, da se voda popolnoma ohladi na sobno temperaturo, da koreninskemu sistemu ne povzročite toplotnega šoka. Ta metoda ne omogoča le hranjenja rastlin, temveč tudi učinkovito porabo virov.

Dobili boste dvojno korist enega kuhinjskega postopka brez dodatnega truda in finančnega vložka. Preizkusite to metodo pri svojih sobnih cvetlicah in rezultat ne bo dolgo čakal.

Preberite tudi

  • Zakaj je gumijasta rokavica skrivno orožje proti dlakam hišnih ljubljenčkov: nepričakovano odkritje
  • Samo en teden beleženja izdatkov in denar boste videli na nov način


Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Koristni nasveti in življenjski triki