Zakaj je treba čebulo za solato rezati vzdolžno in ne prečno: geometrija, ki vpliva na okus

Izkazalo se je, da smer rezanja čebule ne vpliva le na estetiko, temveč tudi na intenzivnost okusa.

Pri vzdolžnem rezanju vzdolž vlaken se uniči manj celic, ki sproščajo jedke žveplove spojine, poroča dopisnik ..

Ta čebula ima manj ostre grenčine, hkrati pa ohranja vse svoje aromatične lastnosti. Idealna je za sveže solate, kjer je pomemben nežen okus in ne agresivna ostrina.

Šef kuhinje italijanske restavracije je to načelo prikazal na primeru solate z rukolo in parmezanom. Njegove tanke vzdolžne rezine čebule so se harmonično vklopile v sestavo, ne da bi motile nežne sestavine.

Na teksturo vpliva tudi oblika rezin – vzdolžne rezine so prijetno hrustljave, medtem ko so prečni obročki pogosto premehki in izločajo preveč soka.

Poskusite rdečo čebulo za naslednjo solato narezati vzdolžno, od stebra do stebra. Ugotovili boste, da je njen okus bolj prefinjen in kompleksen, vaš zadah pa bo po zaužitju ostal svež. To je preprost gib z nožem, ki spremeni vse.

Preberite tudi

  • Zakaj dati kuhan krompir v česnovo omako: goljufija za svilnato teksturo
  • Kuhanje jajc v pari: kako ta metoda spremeni solate


Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Koristni nasveti in življenjski triki