Zakaj v sirovo juho dodati malo gorčice: skrivnost popolne emulzije

Gorčica vsebuje naravne emulgatorje, ki pomagajo združiti mastno sirovo osnovo z juho v homogeno, svilnato maso.

Preprečuje, da bi se juha razslojila, kar je še posebej pomembno pri topljenih in staranih sirih, poroča .

Ostra nota gorčice ne prevladuje, temveč le poudari kremastost sira ter okusu doda globino in kompleksnost. Sočnost, ki se včasih pojavlja v čistih sirovih juhah, izgine.

Kuhar alpske restavracije je svoji slavni juhi gruyere tik pred serviranjem dodal žličko dijonske gorčice. Njegova juha je bila merilo konsistence – popolnoma gladka, brez enega samega znaka ločevanja maščobe.

Za nežne sire, kot sta Brie ali Camembert, je bolje uporabiti blago bavarsko gorčico – njen sladek okus ni v nasprotju z nežnim sirovim šopkom.

Poskusite naslednji sirovi juhi dodati pol žličke zrnate gorčice. Dobili boste popolnoma kremasto teksturo in bolj uravnotežen okus, ki ga bodo cenili tudi tisti, ki so običajno ravnodušni do sirovih juh. V tem primeru ena sama sestavina naredi veliko razliko.

Preberite tudi

  • Zelenjava v kozarcu z vodo: enostaven način za dolgotrajno ohranjanje svežine
  • Zakaj v testo za palačinke dodati malo konjaka: alkimija okusa in teksture


Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Koristni nasveti in življenjski triki