Zakaj zakopati jajčne lupine pod papriko: minerali za okusen pridelek

Jajčne lupine vsebujejo 90 % kalcijevega karbonata, ki ga paprike potrebujejo za oblikovanje močnih sten plodov.

V tleh se počasi razgrajuje in rastlinam zagotavlja stalen vir mineralov, poroča .

Pridelovalec zelenjave iz Belgoroda že več let prideluje rekordne količine paprike z uporabo jajčnih lupin. Njegovi plodovi so mesnati in bogatega okusa, ob dozorelosti pa ne popokajo.

Školjke je treba pred dodajanjem v zemljo temeljito oprati, posušiti in zdrobiti. Prah je treba dodati v luknje pri sajenju sadik ali ga raztresati med vrstami. med vegetacije.

Kalcij iz lupin ne hrani le rastlin, temveč tudi nevtralizira preveliko kislost tal. To je še posebej pomembno za papriko, ki na kislih tleh ne raste dobro.

Ta metoda omogoča naravno obogatitev tal s kalcijem brez uporabe kemičnih gnojil. Še posebej učinkovita je na slabih peščeno-ilovnatih tleh.

Preberite tudi

  • Aspirin za zaščito pridelka: medicinska skrivnost zdravja paradižnika
  • Zakaj škropiti jablane z regratovo infuzijo: spomladanska zaščita pred škodljivci


Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Koristni nasveti in življenjski triki