Menu
Košarica

Almanah Boreča

Almanah Boreča
Almanah Boreča
Almanah Boreča
Novo
Almanah Boreča
Almanah Boreča
Almanah Boreča
Almanah Boreča
  • Zaloga: Na zalogi
  • Koda izdelka: 312
  • ISBN: 978-961-95429-0-3
Izdelek si je ogledalo: 1119
20.00€
Brez DDV: 19.05€

Boreča - vas pod zavetjem sv. Ane je almanah, v katerem je avtor Ciril Kozar na 176 straneh strnil in s številnimi fotografijami ovekovečil zgodovino vasi in jo postavil na piedestal neskončnosti.


"Majhen gorički kraj Boreča je najbolj zahodna vas občine Gornji Petrovci. Hiše so večinoma razpršene na južni strani hriba, ki obdaja dolino, nad katero je z druge strani z gozdom porasel greben, ki se razprostira od Križarke mimo cerkve sv. Ane vse do Stanjevcev in naprej."


V poglavjih Kratek opis, Imena hiš in lastnikov, Zgodovinski pregled, Jožef Ficko, Novejša zgodovina, Cerkev svete Ane, Evangeličanski zvon, PGD Boreča ter Boreča in Borečanci avtor po raziskovanju pestrega gradiva, bibliotekarskih virih in fotografijah pričara kraj skozi čas.


Še posebno lepe so zgodbe, zapisane na nekaj straneh, posebno vlogo za ohranjanje tradicije in spomina pa imajo številne fotografije, ki prikazujejo razvoj kraja in njegove ljudi v prostoru in času.


Knjiga je idealno darilo za domačine, za vse tiste, ki so v Boreči imeli del korenin kot za vse, ki želijo ohranjati našo lepo domačo pokrajino v srcu in sliki.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
Slabo Dobro