Pravkar pečeni piškoti se zdijo popolni, vendar so zaradi naglega ohlajanja na rešetki preveč trdi. Vroč piškotek, ki ga damo v posodo z rezino kruha
Koristni nasveti in življenjski triki
Kislost paradižnika včasih zahteva ravnovesje, vendar sladkor ni edina rešitev. Soda bikarbona, ki jo dodamo omaki med dušenjem, s kemično reakcijo nevtralizira
Koristni nasveti in življenjski triki
Večina dodaja začimbe v jed, ki jo pripravlja, pri tem pa izpusti ključni korak pri njihovem razvoju. Segrevanje na suhi ponvi sproži Maillardovo reakcijo
Koristni nasveti in življenjski triki
Veliko ljudi hiti rezati kumare naravnost v skledo, vendar ta preprost korak solati odvzame teksturo in jo naredi vodeno. Če rezine solimo z ločevanjem
Koristni nasveti in življenjski triki
Intuicija vam pravi, da krompir za hitro kuhanje narežite na drobno, vendar prav grobe rezine ohranijo škrobno strukturo. Velika prostornina zmanjša površino
Koristni nasveti in življenjski triki
Mehurčkasta kava v vrču je videti spektakularno, vendar se pri kuhanju uničijo eterična olja, ki dajejo pijači okus. Idealna kava je pripravljena pri 92-96 °C, ko se z.
Koristni nasveti in življenjski triki
Zdi se svetoskrunsko dodajati poper jagodni piti, vendar prav ta začimba poudari pravo sladkost jagod. Piperin v popru začasno senzibilizira receptorje
Koristni nasveti in življenjski triki
Vsakdo pred cvrtjem instinktivno segreje ponev, vendar pri ribah s kožo ta pristop ni uspešen. Hladna, naoljena površina omogoča, da se koža postopoma
Koristni nasveti in življenjski triki
Profesionalni slaščičarji se pogosto šalijo, da se moraš roditi na Antarktiki, da bi naredil popolno testo za pecivo, in v tej šali je nekaj resnice.
Koristni nasveti in življenjski triki
Veliko ljudi meni, da sta soda bikarbona in vzhajalno sredstvo zamenljiva, vendar je posledica tega napačnega prepričanja, da so mafini gosti in imajo
Koristni nasveti in življenjski triki