Kuhanje
Pravkar pečeni piškoti se zdijo popolni, vendar so zaradi naglega ohlajanja na rešetki preveč trdi. Vroč piškotek, ki ga damo v posodo z rezino kruha
Kislost paradižnika včasih zahteva ravnovesje, vendar sladkor ni edina rešitev. Soda bikarbona, ki jo dodamo omaki med dušenjem, s kemično reakcijo nevtralizira
Večina dodaja začimbe v jed, ki jo pripravlja, pri tem pa izpusti ključni korak pri njihovem razvoju. Segrevanje na suhi ponvi sproži Maillardovo reakcijo
Veliko ljudi hiti rezati kumare naravnost v skledo, vendar ta preprost korak solati odvzame teksturo in jo naredi vodeno. Če rezine solimo z ločevanjem
Intuicija vam pravi, da krompir za hitro kuhanje narežite na drobno, vendar prav grobe rezine ohranijo škrobno strukturo. Velika prostornina zmanjša površino
Mehurčkasta kava v vrču je videti spektakularno, vendar se pri kuhanju uničijo eterična olja, ki dajejo pijači okus. Idealna kava je pripravljena pri 92-96 °C, ko se z.
Zdi se svetoskrunsko dodajati poper jagodni piti, vendar prav ta začimba poudari pravo sladkost jagod. Piperin v popru začasno senzibilizira receptorje
Vsakdo pred cvrtjem instinktivno segreje ponev, vendar pri ribah s kožo ta pristop ni uspešen. Hladna, naoljena površina omogoča, da se koža postopoma
Profesionalni slaščičarji se pogosto šalijo, da se moraš roditi na Antarktiki, da bi naredil popolno testo za pecivo, in v tej šali je nekaj resnice.
Veliko ljudi meni, da sta soda bikarbona in vzhajalno sredstvo zamenljiva, vendar je posledica tega napačnega prepričanja, da so mafini gosti in imajo
